6de NACHT VAN DE KERKEN in Antwerpen
zaterdag 12 augustus 2017 van 19 tot 23 u.

SINT-ANNA-TEN-DRIEËNKERK

Linkeroever

ANNA3 zal dit jaar opnieuw in vol ornaat en met welluidende klanken de bezoekers tijdens de Nacht van de kerken welkom heten.

Wat zal er te zien en te horen zijn?

De geschiedenis van de kerken op Linkeroever zullen we tonen met de projectie van archief- en fotomateriaal uit de periodes van de oprichting van de verschillende opeenvolgende kerken op Linkeroever. Muziekboeken, muziekvaandels en andere religieuze muzikale artefacten waren het onderwerp van recent onderzoek. Ze worden tentoongesteld en in de rondleidingen en  powerpointpresentaties worden de resultaten van het  onderzoek toegelicht.

Muziek, orgel en uitleg:

Het orgel en de religieuze muziek krijgen alle aandacht. Organist en musicoloog Joannes Thuy zal in een lichtvoetige en geïllustreerde causerie de geschiedenis van de kerkmuziek belichten.

In een tweede deel toont hij het ontstaan en de werking van een kerkorgel met, dankzij de orgelbouwer, letterlijk een kijk in het orgel en nadien een live concert.

Samen met de befaamde klarinettist Marc Van Hoorick zal Joannes Thuy werken vertolken van o.m. Belgische componisten die een werk creëerden in de periodes van de kerken op Linkeroever.

 

Programma

Doorlopend

  • Projectie archiefmateriaal over de opeenvolgende kerken.
  • Tentoonstelling muziekboeken, muziekvaandels.

20.00 u. en 21.30 u.: geïllustreerde causerie over de geschiedenis van de kerkmuziek, met concert door organist Joannes Thuy en klarinettist Marc Van Hoorick.

meer informatie over de Sint-Anna-ten-Drieënkerk op deze pagina binnen de TOPA-website

Praktisch

Adres: Hanegraefstraat 1, A.-2050 (L.O.) é

Trein → NMBS
Antwerpen Centraal + premetro 3, 5, 9, 15 (Linker-Oever)
Tram → De Lijn 3, 5, 9, 15 (premetro Halewijn)
Bus 36, 81, 82, 83, 84, 85, 87, 89, 93, 95, 97, 99, 99S (Halewijn)
Fietsstation → VELO-Antwerpen  Velo 150 Waterhoenlaan