7de NACHT VAN DE KERKEN in Antwerpen
zaterdag 11 augustus 2018 van 19 tot 23 u.

SINT-PAULUSKERK

Cluster Centrum

Begeesterende barok

In deze gotische dominicanenkerk toegewijd aan de heilige apostel Paulus zetten we vanavond drie grootmeesters van de barok in de kijker: een schilder en twee beeldhouwers.

We vergasten u op het verhaal van de speciale band die Pieter Paul Rubens had met de dominicanen en laten u kennis maken met de kunstwerken die hij voor de kerk maakte: De geseling van Christus (1617), in de schilderijencyclus van de 15 mysteries van de Rozenkrans, De geboorte van Christus, het enorme werk van 4 op 3 meter in de zuiddwarsbeuk en De Kerkelijke samenspraak over het Heilig Sacrament op het altaar van de Zoete Naam Jezus. En u verneemt alles over het grootse werk dat Rubens maakte voor het hoofdaltaar Het visioen van Sint-Dominicus, en over …. waarom dit niet meer in de Sint-Pauluskerk te bewonderen is.

En trek vooral voldoende tijd uit voor het schitterende houtsnijwerk van de biechtstoelen (11 in totaal) met zijn ongelooflijke rijkdom aan symboliek, beelden en versieringen. Wij vertellen u alles over de kunstenaars: Peter I Verbruggen en Willem I Kerrickx.

TIP: ook in de kathedraal zijn de meeste biechtstoelen van de hand van Willem Kerrickx.

Programma

Doorlopend van 19.00 u. tot 23.00 u.

  • Rondleidingen door onze gidsen.

meer informatie over de Sint-Pauluskerk op deze pagina binnen de TOPA-website

 

PRAKTISCH

Adres:  Veemarkt 14, A.-2000 é

Trein NMBS Antwerpen Centraal + tram 10, 11 (Melkmarkt)
Tram De Lijn 4, 7 (Sint-Pietersvliet of Klapdorp),
11, 12, 24 (Sint-Katelijne)
Bus 30, 34 (Sint-Pietersvliet), 17 (Tavernierkaai)
Fietsstation VELO-Antwerpen Velo 58 Noorderterras – 50 Klapdorp